Met Emmanuel Rossfelder presenteert Impresariaat Koperen Kees zonder twijfel één van 's werelds beste gitaristen van dit moment.


Het is met de Argentijnse meesterbandoneonist Victor Villena dat hij nu voor het eerst in ons land te zien en te horen zal zijn. Een primeur voor Nederland dus. Best vreemd eigenlijk; Emmanuel Rossfelder gaf namelijk al in meer dan 50 landen concerten. Hoogste tijd om hem aan het Nederlandse publiek te presen-teren!


Met Passions du Sud brengt dit superieure duo een uitgelezen programma met composities van onder anderen: Astor Piazzolla, Luigi Boccherini, Edward Grieg, Manuel de Falla, Julián Plaza en Heitor Villa Lobos. Stuk voor stuk magistrale muzikale parels; een ideale mix van tango en klassieke muziek die geschreven lijkt voor de combinatie van bandoneon en klassiek gitaar.


Emmanuel Rossfelder is internationaal onderscheiden met vele prestigieuze prijzen: Master of the Guitar (Frankrijk), The Stotsenberg Prize (USA), Walcourt Prize (België), Benicasim Prize (Spanje) en de Vina del Mar Prize (Chili). Hij trad als solist op met diverse toporkesten over de hele wereld; oa. die van het Scala van Milaan, het Landmarks Orchestra uit Boston en het vermaarde Baltic Chamber Orchestra. Rossfelder gaf onder zijn eigen naam reeds 8 CD's uit.


Victor Villena is wél eerder in de Nederlandse theaters te bewonderen geweest: met het Pavadita Tango String Quartet, met zijn eigen trio en met het door hem opgerichte Quinteto El Después. In oktober 2018 geeft hij in ons land 15 concerten met pianist en drievoudig Grammy Award-laureaat, Fernando Otero.

Victor maakte jarenlang deel uit van het Gotan Project en treedt overal ter wereld op met artiesten als zangeres Ute Lemper, pianist Frank Braley, violiste Nemanja Radulovic en mezzosopraan Julia Migenes. Zijn solo-album Ecléctico werd in Argentinië ontvangen als een van de beste albums van 2014.


‘Mr. Villena....a master of the instrument’.  [New York Times]                                                    

'Le Français Rossfelder... cette virtuosité qui fait souvent la fascination du public.' [Le Figaro]       'Emmanuel captivated the audience [...] estimated over 2,500.' [Boston Herald]


Uitvoerenden: Emmanuel Rossfelder, gitaar • Victor Villena, bandoneon.

Titel programma: Passions du Sud

Genre: mix van tango en klassieke muziek voor bandoneon & Spaanse gitaar

Speelperiode: 16 - 31 oktober 2019 en maart 2020

Speelduur: 2x 45 minuten

Techniek: licht- en geluidsinstallatie van het theater • eigen geluidstechnicus

Emmanuel Rossfelder

&

Victor Villena


artiestenImpresariaat_Koperen_Kees_-_artiesten.html
contactImpresariaat_Koperen_Kees_-_Contact.html
agendaImpresariaat_Koperen_Kees_-_agenda.html
pers & techniekImpresariaat_Koperen_Kees_-_Publiciteit.html

IKK - info@koperen-kees.com

t 0031 (0) 487 507399  

m 0031 (0) 6 53 72 11 70

homeImpresariaat_Koperen_Kees_-_index.html