Na drie zeer enthousiast ontvangen albums onder de naam AWKWARD i, twee Gouden Kalf-nominaties en bijdragen aan diverse muziektheaterproducties gaat liedjesschrijver/componist Djurre de Haan met zijn programma KYD voor het eerst het theater in.


Djurre speelt in het theater voornamelijk muziek van het nieuwste AWKWARD i-album KYD, maar ook werk van zijn eerste twee albums en daarnaast nummers die hij in opdracht schreef voor film, theater en televisie. Hij wordt op het podium vergezeld door bassist/pianist David Corel en cellist Jelte van Andel.


In KYD verkent Djurre de oorsprong van de muziek die hij maakt. KYD is een woord dat letterlijk geno-men geen betekenis lijkt te hebben, maar toch is het voor De Haan een kernwoord geworden. Een woord dat de betekenis van ‘kind’ lijkt te suggereren, maar het door de ‘Y’ niet meer is. Kort gezegd is KYD het sleutelbegrip dat voor hem de afgelopen jaren op poëtische wijze bleek te duiden.


Een periode waarin hij aanvankelijk ongewild vader werd en daarna bijna zijn moeder verloor aan een beroerte. Door het vaderschap was hij in een klap ‘kind af’; door de situatie met zijn moeder toch weer onvermijdelijk kind. Van deze verwarring probeerde Djurre iets moois te maken; een troostrijke over-winning op de chaos die het leven in wezen vaak blijkt te zijn. Met KYD is hij hierin meer dan geslaagd.


Djurre de Haan maakte zoals gezegd drie albums als AWKWARD i. Hij componeert filmmuziek en werd voor 'De Ontmaagding van Eva van End' en 'Aanmodderfakker' voor een Gouden Kalf genomineerd. Met goede vriend Tim Knol schreef Djurre muziek voor het VPRO kinderprogramma 'Beestie Boys'. Bovendien schrijft De Haan muziek voor het theater; zo componeerde hij voor MAAS Theater & Dans muziek voor 'Alleen op de Wereld' en 'Alice in Wonderland'; als ook voor Moniek Merkx’ bewerking van Annet Schaap’s instant-klassieker 'Lampje'; ook dit theaterseizoen nog volop te zien.


De pers is unaniem lovend over de albums van AWKWARD i:


‘Everything On Wheels’, staat opnieuw vol met sterke melodieën en divers ingekleurde liedjes.

Elke noot mag gehoord worden.' [OOR]


'Zijn mooiste, best klinkende en rijkst gearrangeerde album.

‘KYD’ staat vol met liedjes die niet de geijkte route nemen, maar parmantig hun eigen weg zoeken.' (Menno Pot |de Volkskrant)


'Psychische ontreddering in een elegante vermomming.

Vader worden, je onschuld verliezen; KYD gaat over ontregelende thema's.

Maar het album zelf is elegant en troostrijk. '

[Hester Carvalho | NRC Handelsblad]


Uitvoerenden: Djurre de Haan (alias AWKWARD i), zang & gitaar • Jelte van Andel, cello • David Corel, bas & piano.

Titel programma: KYD

Genre: singer/songwriter

Speelperiode: september & oktober 2019 en april & mei 2020

Speelduur: 2x 45 minuten

Techniek: licht- en geluidsinstallatie van het theater • eigen geluidstechnicus

AWKWARD i

artiestenImpresariaat_Koperen_Kees_-_artiesten.html
contactImpresariaat_Koperen_Kees_-_Contact.html
agendaImpresariaat_Koperen_Kees_-_agenda.html
pers & techniekImpresariaat_Koperen_Kees_-_Publiciteit.html

IKK - info@koperen-kees.com

t 0031 (0) 487 507399  

m 0031 (0) 6 53 72 11 70

homeImpresariaat_Koperen_Kees_-_index.html